Προεπισκόπηση

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

. Πριν διορθωθούμε μας αγάπησε ο Κύριος!
Το καταλαβαίνεις αυτό; Σ’αγάπησε ο Χριστός πριν διορθωθείς! Και σου λέει: “Παιδί μου, μην ασχολείσαι με τα αμαρτήματά σου. Εγώ τα παίρνω όλα και τα σβήνω!

Δηλαδή δεν είναι η εκκλησία ένας χώρος που συνέχεια τριγυρίζει το μυαλό μας στην αμαρτία. Το μυαλό μας τριγυρίζει στο Χριστό. Αυτό είναι το κέντρο. Κι έτσι φεύγει σιγά-σιγά η αμαρτία. Έτσι χάνει η αμαρτία την έλξη της, τη δύναμή της, την επιρροή της.
\Γιατί σαγηνεύτηκε η ψυχή μας! Μαγεύτηκε, ελκύστηκε από τον Κύριο!Αν αυτό δεν το κάνεις, θ’ασχολείσαι συνέχεια μίζερα με αμαρτίες, με προβλήματα, με λάθη, με πάθη…
Δε θέλω να σου κάνω τον έξυπνο. Αλλά δεν είναι ωραίο αυτό που λες σ’ένα παιδί “γιατί δεν πας εκκλησία;” και σου λέει “επειδή η εκκλησία είναι συνέχεια όλο αμαρτίες να μην κάνεις, κλπ”. Και ποιος σου’πε, παιδί μου, ότι η εκκλησία ασχολείται με τις αμαρτίες;

Αυτή είναι η δουλειά της; Ή ν’ασχολείται με τη ζωή, με το φως, με την άφεση; Με τη λύτρωση, με τη δύναμη που δίνει ο Χριστός; Με το Πανάγιο σώμα του και αίμα του που συγχωρεί τους πάντες! Με την αγκαλιά που σου δίνει ο Χριστός.

Η εκκλησία είναι θέση. Κατάφαση. Δεν είναι άρνηση. Απλώς την αμαρτία σου την αναφέρεις και συγχωρείται. Δε δίνεται εκεί το βάρος στην πνευματική ζωή απόσπασμα από ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου.



Πηγή από: http://www.agioritikovima.gr/