Προεπισκόπηση

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ;

5 Δαιμονισμός είναι η κατάληψη του άνθρωπου, της ψυχής και του σώματος του από το διάβολο εξ υπαιτιότητος του ιδίου του άνθρωπου. Απρόσεκτος πνευματικά, χάνει ο άνθρωπος την ελευθερία του και σκλαβώνεται στο διάβολο δυνάστη. Χάνει την κρίση του. Και κατευθυντήριες γραμμές δίδει πλέον ο άρχων διάβολος. Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε ότι «όταν από τον άνθρωπο απομακρύνεται η Χάρις του Θεού τότε αρχίζει ο δαιμονισμός».
Δαιμονισμός ακόμη προκαλείται από ανθρώπους οι όποιοι καλούν «τα πνεύματα», δηλαδή τους δαίμονες. Διαπιστώνεται κι αυτή η κατάσταση στους νέους που από περιέργεια ή από μιμητισμό προσπαθούν να έχουν παρόμοιες εμπειρίες από την εμφάνιση κι Επίδειξη των δυνάμεων του διαβόλου, Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε: «Η επίκληση των πνευμάτων είναι άρνηση πίστεως... Από την στιγμή πού κάποιοι καλούν τον διάβολο και τον δέχονται, αρνούνται τον Θεό. Γι αυτό σε όσους κάνουν τέτοια λέω κατ’ αρχάς να μετανοήσουν, να εξομολογηθούν ειλικρινά, και στο έξης να προσέχουν να εκκλησιάζονται, να κοινωνούν με ευλογία του πνευματικού τους, για να αγνισθούν. Έχουν ελαφρυντικά, επειδή είναι παιδιά και το έκαναν σαν παιχνίδι. Αν ήταν μεγάλοι, θα πάθαιναν μεγάλο κακό ο διάβολος θα αποκτούσε μεγάλη εξουσία επάνω τους αλλά και αυτά τώρα τα τραντάζει».

«Οι μαύρες δυνάμεις τού σκότους είναι αδύνατες. Οι άνθρωποι τις κάνουν δυνατές με την απομάκρυνσή τους από το Θεό, γιατί έτσι δίνουν δικαιώματα στον διάβολο» κι έτσι συντελείται ο δαιμονισμός.

Ακόμη δαιμονισμός προκαλείται όταν κάποιος στέλνει τον συνάνθρωπο του στον διάβολο. Υπάρχει δε και περίπτωση ο δαιμονισμός να προκληθεί από τον ίδιο τον διάβολο κατά παραχώρηση Θεού.
Δαιμονισμός προκαλείται από ανυποψίαστους νέους πού ακούν τραγούδια με περιεχόμενο σατανικών επικλήσεων. Χωρίς να το καταλαβαίνουν οι νέοι επικαλούνται έμμεσα διά των τραγουδιών το σατανά, γι’ αυτό ακριβώς όσοι σχεδόν νέοι ακούν τέτοια τραγούδια αποκόπτονται από την Εκκλησία και τα μυστήριά της. Και ο διάβολος επηρεάζει τον άνθρωπο ανάλογα με τη δεκτικότητά του και αναλόγως της καρδιάς του.

Απόσπασμα από το βιβλίο: «Εξορκισμοί, Εξορκιστές και Βασκανία» 

Πηγή από: http://www.agioritikovima.gr/